Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storöringen skickar unga deltagare till Casting SM

Den aktiva fiskeklubben brukar hålla till i olika vattendrag.
Men nu satsar man för första gången på en annan aktivitet.
– Vi ställer upp i Casting SM för första gången, säger Ingela Dahlin.

Storöringens fiskeklubb arrangerar många olika fisketävlingar och utflykter till vildmarken. Under utflykterna brukar det ofta finnas med en del olika arrangemang. Bland annat handlar det om sporten Casting som klubben även presenterat i kommunens skolor.

Nu kommer man för första gången att skicka en grupp till Casting SM som avgörs i Stockholm den 12 till 14 februari. Det handlar om tre vuxna och tre barn som kommer att åka med på resan. Mest är det för att se och lära.

– Vi har inga som helst ambitioner på att ta någon framskjuten placering, säger Ingela Dahlin, ordförande i Storöringens fiskeklubb och en i den vuxna trion som följer med till huvudstaden.

Den yngre trion Tindra Näsström 12 år, Sandra Nordström 12 år och Nellie Byström 8 år tycker att det ska bli jättespännande att få åka på SM. Inför tävlingarna i Stockholm har några medlemmar i fiskeklubben träffats under några helger för att träna.

– Vi har haft träning några lördagar inför tävlingarna och barnen tycker det är jättekul, säger Ingela Dahlin.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!