Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större frihet för boende inom äldrevården i Timrå planeras

Fler anställda på Hagalid och Strandbo ska erbjudas Heltid. Samtidigt ska kostnaderna minska. Och målsättningen är att både personal och boende ska bli nöjdare. Ett av förslagen går ut på att boende ska få större möjlighet att själva bestämma när man vill lägga sig, eller äta.

Det är något av det som kommit fram i ett optimeringsarbete som pågått sedan december i fjol. Sammanlagt är det drygt 20 personer i grupperna, bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, biståndshandläggare och arbetsledare som inom kort kommer att pressentera förslaget för socialnämnden.

Under resans gång så har förutsättningarna förändrads i olika omgångar.

Ekonomin har blivit sämre och det har tillkommit nya regler och lagar inom bland annat livsmedelshantering, säger Lena Tengerström, Kommunal, som sitter som ordförande i en av två grupper.

Vi måste verkligen berömma alla som deltagit för trots alla ändrade förutsättningar så har man hela tiden varit positiv och flexibel, säger Agneta Lång, Kommunal, som sitter ordförande i den andra gruppen.

Nu ska det vare ett möte till innan ett färdigt förslag från grupperna lämnas in. Om sedan politikerna köper konceptet är målsättningen att minst 80 procent av brukarna ska bli nöjda och lika stor procentsats ska gälla för personalen.

Om fler får heltid ska vi kunna minska en del kostnader genom ta in färre vikarier, påpekar Lena Tengerström.

En av målsättningarna är att flexibiliteten ska bli större mellan olika avdelningar för att man ska kunna ta hjälp av varandra. Dessutom ska alla boende ha en egen verkställighet där det framgår vilken hjälp som krävs, från personalen.

Det är jätte bra, får då blir allt nedskrivet och då framgår det också tydligare med vad vi ska arbeta med.