Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större regioner skapar förutsättningar för gemensam kraftsamling

Förra onsdagen möttes vi, representanter för Landstinget Västernorrland, länets kommuner och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), för att föra en dialog om framtida regionindelning i norra Sverige. Det var ett viktigt avstamp i det fortsatta utvecklingsarbetet för en livskraftig region i Västernorrland och i norra Sverige.

Större regioner är förutsättningar för att möta våra framtida utmaningar. De innebär en större möjlighet att gemensamt kraftsamla kring områden som sjukvård, infrastruktur och utveckling av regionen. Därför är det värdefullt att vi som företräder landstinget och kommunerna i länet har haft en möjlighet att diskutera oss fram till en gemensam uppfattning.

Syftet med färre men större regioner, är att man åstadkommer en bättre balans gentemot andra regioner och staten. Det är genom samverkan mellan kommuner, regioner, staten och EU vi vinner framgång.

När indelningskommittén, som har regeringens uppdrag att föreslå en ny läns- och landstingsindelning, lämnar sitt slutbetänkande 2017 ser vi i Landstinget Västernorrland fram emot att arbeta tillsammans med regionens övriga aktörer för att skapa den nya läns- och landstingsindelningen.

Erik Lövgren

Ordförande landstingsstyrelsen

Inger Bergström

Tf landstingsdirektör

Läs fler insändare här:

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel