Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för BBK Sundsvall när AIK kom på besök

BBK Sundsvall studsade tillbaka efter förra helgens två förluster nere i Stockholm. Laget tog emot AIK och vann med hela 94–59.

BBK gick ut hårt direkt och försökte stänga matchen tidigt. Men det var först i den tredje perioden som BBK ryckte, ett ryck som blev mer eller mindre ointagligt.

– Tidigare har vi svårt för att bryta oss ur svackan i den andra perioden, men i dag lyckas vi med, säger lagets tränare Fredrik Thavenius till klubbens hemsida.

BBK Sundsvall har varit i behov av en nystart och därför fick två spelare lämna laget i veckan.

– Det är alltid jättetråkigt när man måste be spelare lämna men det var ett beslut som är bra långsiktigt för laget, säger Thavenius.

Med på planen fanns en 17-årig debutant i form av Alexander Sjöström.

– Han var totalt orädd och tog för sig. Det var viktigt för hela laget att se att han vågar göra det, säger Thavenius.

Nästa match för BBK Sundsvall spelas den 12 november hemma i Sporthallen. Då är det Uppsala som gästar.

BASKETETTAN NORRA

BBK Sundsvall – AIK 94–59

Poänggörare BBK Sundsvall: William Skagius 29 poäng, Marcus Elfving 14, Alexander Ryan 13, Tom Eriksson 10, Filip Unger 7, Filip Andersson 6, Wilhelm Fröjdholm 6, Alexander Sjöström 4, Johan Glas 3, Jonas Näslund 2