Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för Wildcats – toppar tabellen

Det blev en enkel seger för Sundsvall Wildcats i bortamatchen mot Haninge Anchors. Danielle Stone stod för fem mål i matchen som Wildcats vann med 12–0.
– Det var längesen vi hade ett så här bra lag, säger huvudtränare Lars Johansson.

Sundsvall Wildcats är i Stockholm över helgen för att spela två bortamatcher i kvalet till Riksserien. Det första mötet spelades under lördagen mot Haninge Anchors.

Wildcats tog kommandot i den första perioden, och kunde gå till periodvila med en 5–0-ledning och ett stort skottövertag.

Resten av matchen visade sig även det vara en ensidig historia. Wildcats fortsatte att få många skott på mål, vilket belönades i målprotokollet.

– I dag var det vi som satt i förarsätet. Det kändes som att vi var ett mer erfaret lag, och det märktes. Det var mycket spel åt ett håll, säger Lars Johansson.

Han är nöjd med lagets insats, speciellt spelet med puck.

– Vi försökte ha fokus på att spela vårt eget spel. Tidigare har vi ofta varit i den andra situationen där vi har fått kämpa för varje meter. I dag fick vi ha mycket puck och vi kunde våga göra grejer med pucken.

En av spelarna som utmärkte sig i matchen var Danielle Stone. Kanadensiskan stod för åtta poäng.

– Jag tycker inte att hon gjorde en särskilt bra match, trots sina åtta poäng. Hon kom i måndags och var kanske lite jetlagad. Men som den kanadensiska hon är, så är hon där när det gäller, säger Lars Johansson.

På söndag står SDE för motståndet. Ett lag som Wildcats har mött flera gånger tidigare under säsongen.

– Det har varit jämna matcher som har tippat vår väg ett antal gånger. Det var längesen vi hade så här bra kvalitet i laget, så jag hoppas att vi ska klara av det, säger Lars Johansson.