Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger i V75 för Alftapar

Lina Tallberger och Robert Skoglund, Alfta, vann ett av V75-loppen på Bergsåker i lördags.
Tränarparets nyförvärv Global Perfection ledde klass 2-försöket från start till mål.
– Det här är riktigt stort, sa Robert efter segern värd 100 000 kronor.

Lina Tallberger och Robert Skoglund flyttade i mitten av augusti till Runemogård och i lördags fick de för första gången full utdelning på V75. Global Perfection var segervapnet som gjorde debut i Bollnäsparets regi och som kusk hade Lina och Robert anlitat Ulf Ohlsson.

– Jag visste lite grann om Global Perfection innan, bland annat att han var startsnabb, sa Ohlsson.

I loppet laddade också Bergsåkerskusken för fullt från start och när ingen av de värsta konkurrenterna kom fram utvändigt valde Ohlsson att byta taktik.

– Jag var inne på att min styrning skulle fungera bäst i rygg och var beredd på att överlåta ledningen, men det kom aldrig någon att släppa till, sa Ohlsson.

När upploppet nåddes stack Global Perfection undan till säker seger på fina tiden 1.13,1a/1 640 meter och bland andra Stig H Johansson hyllade insatsen direkt i TV4:s studio. Den fyraåriga valacken delade ut knappt tio gånger pengarna som vinnare och segern var värd 100 000 kronor för Lina Tallberger som äger Global Perfection tillsammans med Stig Moström.

– Linas pappa har riktigt bra kontakter och det var genom honom som vi kunde få in hästen i träning för två veckor sedan. Och att vi sedan lyckades lyckades presentera honom i den här författningen känns helt otroligt, sa Robert Skoglund.

Roberts och Linas hästar har under 2014 sprungit in totalt ungefär 600 000 kronor.

– Global Perfections seger gör att vi nu är där jag hoppades att vi skulle vara när året började, sa Robert som vid årsskiftet plockar ut sin licens som proffstränare.

23-årige Skoglund ser positivt på framtiden och kanske satte Global Perfection tonen i lördags.

– Vi har flera fina hästar i stallet och jag tycker det ser riktigt lovande ut för oss, sa Robert.

Tävlingsdagen på Bergsåker avslutades också med två Bollnässegrar utanför V75-spelet då Tomas Pettersson först körde Jan Schöns Bumpy Sisu till seger innan amatören Hans Brunlöf var först i mål med sin egentränade Lill Maria.