Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslalomskräll av André Myhrer: "Jag har slitit hårt i många år"

Slalomspecialisten André Myhrer visade att han har kapacitet även i storslalom. I världscuptävlingen i Beaver Creek i Colorado, USA, blev svensken fyra efter två stabila åk.

Annons

– Jag hade lite småmissar i andra åket och det var surt att missa pallen med en hundradel. Men jag måste se det positivt, det här är mitt bästa resultat någonsin.

I favoritgrenen slalom har Myhrer ett OS-brons, fem världscupsegrar och en totalseger i slalomcupen. I storslalom har det allt som oftast gått betydligt sämre.

– Jag har slitit hårt i många år och inte riktigt fått det att funka. Det känns som allt slit börjar betala sig nu, sade Myhrer, som inför söndagens tävling hade en sjätteplats från 2012 som bästa resultat i en vc-storslalom.

Myhrer var trea inför det andra åket och var på väg att ta ledningen i det andra när han gjorde en kostsam miss i slutbranten.

Men ledaren Marcel Hirscher gjorde ett utmärkt andraåk och vann klart före fransmannen Victor Muffat-Jeandet.

– Det här var bra för självförtroendet, att känna att jag kan vara med och konkurrera. Det har inte varit kul att komma ner och vara tre-fyra sekunder efter.