Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största förlusten sedan 1985 – Zäta chockad: "En förnedring"

När Detroit skrinnade ut på isen mot Montreal under lördagen kunde de nog aldrig föreställa sig att de skulle skrinna ut därifrån med tio mål i baken. Det blev den största förlusten på 31 år, och Zäta var i chock.
–  Jag har spelat professionell ishockey i 20 år och tror att jag aldrig varit med om någonting liknande, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet.

Detroit Red Wings är inne i en tung period. Men att de skulle förlora med 1–10, kunde de nog aldrig föreställa sig.

Tre raka förluster, men den här var nog den tyngsta. Ja, den tyngsta på 31 år, faktiskt. För nästan exakt 31 år sedan, den 30 november 1985, förlorade Red Wings med samma siffror, även då mot Montreal.

Lagkaptenen Henrik Zetterberg var chockad efter matchen.

– En förnedring. Jag vet egentligen inte var jag ska börja. Jag har spelat professionell hockey i 20 år och jag tror att jag aldrig varit med om någonting liknande, säger han till Sportbladet.

Zäta är också självkritisk och tar på sig att det har blivit så här, där han menar att det inte är någon tillfällighet hur det går just nu.

– Vi är tydligen inte bättre än så här just nu. Men det har inget med skicklighet att göra, inget med system att göra, inget med studsar att göra. Vi måste jobba hårdare för varandra, komma tillsammans om vi ska vända på detta. Jag är en stor del av detta och det är därför det är svårt att prata om det. Vi skämde i praktiken ut alla som spelat med ett bevingat hjul i kväll och vi måste leva med det, säger han till Sportbladet.

Om Montreal var en tuff utmaning blir nästa match förmodligen inte mycket lättare, då ett av seriens bästa lag Winnipeg står för motståndet.

Ny förlust för krislaget Detroit – och Zätas längsta måltorka i karriären: "Vi spelar uselt"

Nya arenan lyfter Zetterberg: "Känner en helt annan energi"

För Plus-kunder: Zetterberg: "Dahlén och Pettersson gjorde mycket för Timrå – blev liv i ladan igen"

För Plus-kunder: Zetterbergs 1000:e NHL-match – berättar om känslorna, bästa minnena och OS-drömmen