Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största glädjeämnet 2015: "Vi fick stopp på nedläggningen av Trafikverket"

2015 blev ett händelserikt år, och ett övervägande positivt sådant. Det menar Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson, som har kunnat sätta in flera glädjande händelser på sin minnesbank.

Flyktingströmmen har dominerat nyhetsrapporteringen under sluttampen av 2015, och det både i riksmedia och på det lokala planet.

Och det är också ett av de första ämnen som kommer på tal när vi ber Sten-Ove Danielsson blicka bakåt på året som har gått.

– Jag gläds åt att vi har klarat av att hantera det såpass bra, även om det är tråkigt med massboenden som erbjuder en boendemiljö som inte är direkt stimulerande, säger han.

Årets stora glädjeämne hittar han inom den spårbundna arbetsmarknaden.

– Att vi fick stopp på nedläggningen av Trafikverket var riktigt glädjande. Likaså att SJ är beredd att satsa ganska friskt på att skapa en framtida arbetsplats i centrala Ånge för sitt contactcenter, säger Sten-Ove Danielsson, som även kan konstatera att arbetslösheten har rusat neråt.

Själv skapade han stora rubriker tidigt under året, då han plötsligt blev indragen i utredningen av Palmemordet. Detta som en följd av sin starka tro på att den anonyme brevskrivaren, den så kallade "Skelleftehamnsmannen" var en kollega från tågmästaråren.

– Jag var ner och träffade polisen i Stockholm, och jag är fortfarande övertygad om att det finns orörda spår i utredningen, säger han nu nio månader senare.

Flera andra nyhetshändelser från 2015 hittar du på vår Ångewebb med start på nyårsafton och fram till och med söndag, då vi dagligen klockan 10:00 presenterar en återblick på nyhetsåret 2015 kvartal för kvartal.