Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstryk för Damkronorna mot Kanada

Kanada besegrade Damkronorna med 9–0 i genrepet inför VM-premiären mot Tjeckien på tisdag.
– Det blev lite stygga siffror, säger förbundskapten Leif Boork.

Men förbundskapten Leif Boork är inte besviken, trots 9–0 (4–0, 3–0, 2–0) i Sandman Centre i Kamloops i British Columbia.

Rebecca Johnston gjorde tre av målen, medan Natalie Spooner och Jennifer Wakefield gjorde två var, medan Halli Krzyzaniak och Meghan Agosta gjorde varsitt.

– Det var bra att som förberedelse inför turneringen komma in och spela med alla 20 tjejerna och båda målvakterna, så att alla fick chansen att uppleva tempot på internationell nivå, säger Leif Boork.

Han beskriver kanadensiskorna som världens bästa landslag – tunga att möta, med stort självförtroende som är starka runt motståndarens mål. Skottsiffrorna, 52–12, är lika tydligt tecken på nivåskillnaden som antalet mål.

Tjeckien, nykomlingar och underdogs i A-gruppen, blir en helt annan typ av match.

– De kommer att försöka att spela offensivt, det gäller att vi är förberedda, säger Boork.

Några ljusglimtar tar också Boork med sig från Kanadamatchen.

– Jag tycker att Lisa Johansson såg pigg ut, säger han och nämner även Erica Udén Johansson, Jenni Asserholt och Annie Svedin.

Pernilla Winberg spelade inte på grund av ljumskkänning, men ska vara spelklar på tisdag.

Vad krävs för att besegra Kanada om ni möter dem i VM?

– Vi kommer att vara bättre förberedda. Och det är klart att det finns en del taktiska saker att tänka på, det tar vi med oss. Hur långt det räcker är en annan sak. Det är en bit upp till det här laget. Men det ska bli spännande att gå in i VM-turneringen. Vi är optimistiska, så den här matchen förstörde inte det, säger Leif Boork.