Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort GIF-minus – chefen uppsagd

GIF Sundsvall gör ett stort minusresultat för 2013. Nu avgår klubbchefen.

Annons

I ett pressmeddelande berättar GIF Sundsvall att resultatet för 2013 blir minus 3,9 miljoner kronor.

"Som en konsekvens av detta krävs en kraftig översyn av föreningens kostnader och därför har föreningen och klubbchefen Örjan Folkesson träffat en överenskommelse om att gå skilda vägar", skriver klubben.

– När jag tillträdde som klubbchef i oktober 2012 var GIF Sundsvall ett allsvenskt lag. Den ekonomiska omställningen från Allsvenskan till Superettan visade sig vara avsevärt större än vad jag kunde förutse. Koncentrationen i mitt arbete låg under stora delar av 2013 på framtidsfrågor. Med facit i hand så borde jag ha ägnat mig mer åt ekonomisk uppföljning, säger Folkesson i pressmeddelandet.

Läs också: Så sa Örjan Folkesson om ekonomin i fjol

Klubben genomförde sent i höstas ett åtgärdsprogram som skulle innebära besparingar på fyra miljoner per år. Då resultatet ändå försämrades beslutade en enig styrelse om fler besparingsåtgärder och en av dessa var att säga upp Folkesson.

Läs också: 3,1 miljoner kronor back

– Detta äventyrar inte årets seriespel och inte heller framtidens, förutsatt att vi klarar av att skapa positiva resultat de närmsta åren, säger GIF:s avgående ordförande Eric Bäcklund i pressmeddelandet.

Läs också: "Ska inte påverka det sportsliga"

Johan Nikula, styrelseledamot som föreslagits som ny ordförande, är beredd att ta över Folkessons arbetsuppgifter om han väljs vid årsmötet.

– Det är sannolik ingen långsiktig hållbar situation med en arbetande styrelseordförande som operativt ansvarig, men för att spara kostnader är det här den bästa lösningen för stunden. Till min hjälp kommer jag att ha Eric, den kommande styrelsen och inledningsvis Örjan, säger Nikula i pressmeddelandet.