Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för Eon:s testprojekt på Åstön

Lokalt producerad el är något som lockar.
Åtminstone ute på Åstön där det var fullt i lokalen när Eon hade informationsträff.
– Det finns med när beslutet ska tas, säger Lars Höglund.

Annons

Eon Elnät har planer på ett testprojekt med lokalt producerad el. Tre platser i Sverige är aktuella som provområden och Åstön är det enda som ligger i norra delen av landet.

Nu har Eon haft en informationsträff gällande planerna och uppslutningen bland Åstöborna var stor.

– Det var cirka 70 personer som kom och i huvudsak var de positiva till planerna, säger Lars Höglund, regionchef Eon Norrland.

Stefan Grundström är kommunekolog i Timrå kommun. Han var med på mötet och tycker det är lite tidigt att säga så mycket om projektet men tycker samtidigt det är intressant.

– Det ligger säkert i tiden att man ska få mer lokal elproduktion men om Åstön är rätt plats att testa det på finns det en del frågetecken kring, säger han.

Stefan Grundström är positivt överraskad av att så många Åstöbor är intresserade av projektet. Det är också något som kommer att finnas med i diskussionen när Eon ska fatta beslut om vilket område som är mest lämpat för satsningen.

Och beslut fattas snart.

– Vi räknar med att ett beslut under november månad, säger Lars Höglund.