Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort pådrag följdes av trafikolycka – vittne: "Det blev polisjakt"

Strax innan 16 på söndagen larmades SOS om en trafikolycka vid Genvägen i Östersund. En person fördes med ambulans till sjukhus och två bilar bärgades från platsen, varav en polisbil.

Vittnen berättar att det var ett stort pådrag med flera polisbilar, en civilpolis, räddningstjänst och ambulans.

Anna-Carin Funseth från Ås körde längs E14 och blev omkörd av bilisten i den svarta bilen. Enligt henne hade förarens vansinnesfärd kunnat sluta i en masskrock.

– Innan Lillänge blinkar en bil bakom mig och vill köra om trots att det är enfiligt. Jag släpper förbi honom och tänkte att det var en civilpolis men det var det ju inte, säger Anna-Carin Funseth och fortsätter:

– Det var nära att han krockade. Det var inte många decimeter mellan bilarna och när han körde om den framför mig var det bara centimeter. Vi blev lite chockade både jag och sonen när det var så nära en olycka.

Hon berättar att polisen väntade in föraren vid Lillänge.

– Det måste ha hänt något innan förmodligen. Jag blev lite chockad när jag såg alla polisbilar. Det var dramatiskt och tur att vi klarade oss. Det blev polisjakt efter att han kört av vid Lillänge och in mot stan.

Linda Nilsson berättar om hur hon omkring 15.30 blir omkörd av en polisbil med blåljus strax innan Körfältets centrum. När hon sedan kör ut ur Lillängerondellen på påfarten mot E14 mot Brunflo ser hon att polispatrullen som tidigare kört om henne stannat på vägen.

– Poliserna vände bilen, en hoppade ut och tog ut en spikmatta, säger hon.

Men spikmattan kom aldrig till användning.

– Tillslut öppnade polisen som körde bilen dörren och sa något till kollegan med mattan och då körde de snabbt iväg mot körriktningen på påfarten, säger Linda Nilsson.

15.45 larmas SOS om trafikolycka. I larmet står det att en personbil kört nedför en slänt vid Genvägen i Östersund.

Enligt räddningstjänsten fördes en person till sjukhus med ambulans. En personbil och en polisbil fick bärgas från platsen.

Räddningstjänsten vet inte vad som orsakat olyckan.

– Inte mer än att det var en personbil inblandad, säger Olof Bråborg, räddningstjänstens inre befäl.

"Fyra personer greps på platsen och en av de gripna fick föras till sjukhuset för kontroll efter att bilen kört av vägen i samband med att polisen fick stopp på bilen," skriver Erik Backlin, befäl vid polisens regionledningscentral, på polisens hemsida vid 21.37.

De gripna personerna är enligt polisen misstänkta för en rad olika trafikbrott samt narkotikabrott.

Ett vittne berättar att han sett polisen söka med polishundar vid olycksplatsen och att den svarta bilen omhändertagits.

Ett omfattande utredningsarbete pågår. Mittmedia har sökt jourhavande förundersökningsledare utan resultat.

Mer läsning:

Flera rattfyllor och en fortkörning vid trafikkontroller i Bergs kommun

Viltolycka i Bergs kommun – person krockade med en ren

Man körde in i parkerad bil – smet från platsen