Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort snöoväder över länet – och ännu mer snö väntas: "Ser inte riktigt ut att ta slut än"

Ännu en gång snöar det i Västernorrland. Efter drygt en vecka utan snöfall har det under natten till tisdagen fallit en hel del snö – och mer kommer det att falla.
– Det faller ännu mer snö under torsdag och fredagen. Och sedan under nästa vecka, säger Ingrid Eronn, meteorolog hos Foreca.

En snöfylld vecka väntas i Västernorrland. Stora mängder snöfall under tisdagsmorgonen är bara början på en förlängd vinter.

– Det ser inte ut att ta slut riktigt än. Under tisdagen och onsdagen kommer lättare snöfall att falla till och från. Även under eftermiddagen och natten, men inga stora mängder, säger Ingrid Eronn, meteorolog hos Foreca.

Och hur blir vädret för resten av veckan då?

– Precis som nu. Det kommer att falla ännu mer snö under torsdag och fredagen, i större mängder än tidigare. Sedan kan det komma att avstanna under helgen för att börja om igen nästa vecka, säger Ingrid Eronn.

Snöfallet bidrar dock till att det blir varmare i luften, menar Ingrid Eronn. I och med snöfallet kommer det fler moln som gör att temperaturen inte faller så värst mycket.

– Så länge det är snöfall kommer temperaturen att ligga på mellan två och fem minusgrader på dagen. Under natten blir det som vanligt kyligare då temperaturen kommer att ligga på mellan minus fem och minus tio grader, säger Ingrid Eronn.

Läs också: Sundsvallsbons härliga inställning till snökaoset – bilden har gillats tusentals gånger

Vädret kommer enligt Foreca att se ungefär likadant ut i hela Västernorrland.