Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Störtloppsporten fastnade på ryggen på honom i 139 km i timmen: "Det var ett helveteslopp"

Uppdaterad 09.09. Det började med en tappad skida för norska Kilde, och när det var dags för Christof Innerhofer hände något helt osannolikt. En av portarna fastnade på honom och han fick slutföra loppet med käppen hängandes efter sig.

Annons

Det var kaosartade bilder som visades upp på TV-sändningen från störtloppet i Santa Caterina (Italien) under tisdagen. Ingen av de två första åkarna kom i mål - Ondrej Bank bröt och Aleksander Aamodt Kildes skida vibrerade av i det hårda och ojämna underlaget, i en hastighet av runt 100 kilometer i timmen. Men sedan kom Christof Innerhofer och slog alla rekord i prestation och galenskap.

Den 31-årige italienaren var snabbast på träningen i Santa Caterina (Italien) och var på väg mot ett riktigt bra åk. Men så hände det osannolika. Han fastnade i en käpp, eller snarare, käppen fastnade i honom. Flaggan på porten fastnade på hjälmen och Innerhofer fortsatte, i 139 kilometer i timmen, med käppen hängande efter sig. Det blev också tydligt på repriserna att flaggan fastnade i glasögonen som åkte ner över ansiktet på italienaren. Han åkte alltså en lång del av den stenhårda banan med halvt synfält.

– Det var ett helveteslopp, säger Innerhofer till tyska ARD, enligt Dagbladet.

– Jag lade märke till att jag tog med mig en port, men jag tänkte att det bara var att köra på. Det var bara brutal vilja och ambition som fick mig in i mål. Jag tog en stor chans och det viktigaste nu är att jag är oskadd, säger Innerhofer, som i och med smällen mot porten också till hälften tappade sina glasögon.

Glasögonen satt halvvägs ner mot munnen och Innerhofer kämpade en bra stund för att få dem någorlunda på plats.

Förutom att Kilde tappade skidan och Bank avbröt kraschade amerikanen Andrew Weibrecht illa men klarade sig bra. Fem av de 30 första åkarna åkte ur i banan som verkligen testade kunskaperna och modet hos åkarna.

– Först och främst är det en backe som inte många har kört i så vi har inte så mycket erfarenhet av den. Då blir man snabbt lite passiv. Dessutom var det skuggift och ljuset var obehagligt, säger Kilde till Dagbladet, och fortsätter.

– Som tur var blev det inga stora skador och det är bara tur egentligen. Det här loppet är något av det värsta man kör. Det är tekniskt avancerat, man har hög hastighet och underlaget är oroligt, säger norrmannen.

Innerhofer slutade på en fjärde plats, bara tio hundradelar från pallen, trots den olyckliga händelsen. Vann gjorde fransmannen Adrien Theaux, följd av Hannes Reichelt och David Poisson.