Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straff är det enda som håller ungdomar borta från narkotika

Annons

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

ST har på senaste tid med all önskvärd tydlighet markerat att man förespråkar en legalisering av narkotika för enskilt bruk. För någon vecka sedan föreläste polisen Josef Wiklund om narkotika på min sons skola (ett utmärkt föredrag förresten, tack för det). Han sa en sak som bet sig fast i mitt minne. Att samhällets påföljder är det enda effektiva argumentet som biter på ungdomarna av i dag när det gäller att få dem avhålla sig från narkotika. Påföljder som är direkt beroende av att allt befattande med narkotika är straffbart. Dessa inkluderar bland annat att hamna i belastningsregistret, vilket i sin tur kan medföra svårigheter att få jobb, körkort med mera.

Alla argument om narkotikans fysiska skadlighet bemöts av ungdomarna med citat ur “forskarrapporter” som drogliberalerna tjänstvilligt tillhandahåller på nätet och på ledarplats i våra dagstidningar. För våra barns skull – låt all narkotikahantering förbli kriminell.

Läs mer här: ST:s chatt om narkotikafrågan

Läs Sofia Mirjamsdotters ledare: Luckra upp svensk narkotikalagstiftning för de smärtdrabbades skull

Kritiken och det omdiskuterade svaret: Farligt påstående på ledarplats om cannabis

Chefredaktörens krönika: "Därför är jag stolt över vår ledarredaktion"

Oroad pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel