Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straff som sänkte Selånger

Selånger var inte utan chanser mot UNIK – men en tveksam straff i slutet av första halvlek sänkte hemmalaget.

– Den straffen är en skandal, säger tränaren Lars-Åke "Lappen" Nordin.

Förlusten kan ha kostat laget kvalplatsen till Bandyallsvenskan.

Annons

Det var med drygt fyra minuter kvar av första halvlek som två spelare i UNIK respektive Selånger hakade ihop framför hemmamålet. Straff dömde domaren – och med det var 4–1 till besökarna ett faktum.

– Straffen är en skandal, det var en klockren brytning. Hade det varit 3–1 när vi gick in pausen hade det varit en helt annan match, säger en uppgiven Nordin efteråt.

Selånger förde inledningen av matchen, och hade också flera bra avslut. Men UNIK räddade undan allt, och när de väl fick sin första skott på mål efter 8.50 satt den bakom målvakten Niklas Strömberg. En kvart senare kom nästa mål för UNIK, denna gång signerad förre Selångerspelaren Erik Vikholm som bröt sig igenom hemmaförsvaret, drog bort målvakten och la sedan in bollen.

– Vi var det bollförande laget, men de gör mål på våra misstag.

En snabb och nödvändig reducering kom minuten senare genom Henrik Leyonberg och Jesper Söderbäck, men glädjen höll inte i sig. UNIK:s tredje mål (Vikholm igen) gjordes på retur, och sedan kom straffen. I andra halvlek jagade Selånger reducering, och fick snabbt utdelning genom Peter Hansson.

– Det var en rolig match, men tråkigt att förlora. De orkade väl lite längre, jag själv tog slut sista kvarten. Det var lite frustrerande, hade jag orkat hela matchen ...

Men även om Selånger stundtals syntes ha gått in samma dimma som sänkte sig över Gärdehov under matchavslutningen blev det spännande in i det sista. I 90:e minuten slog nämligen Tobias Nordin in 3–4 till hemmalaget och hoppet levde i några sekunder. Det skulle dock bli UNIK som fick det sista ordet – tack vare en boll som försvann upp i molnen dit bara besökarnas Daniel Fröjdlund kunde se. UNIK-spelaren plockade ohotad till sig bollen och la in matchens sista mål.

– De hade lite fler spelare som kunde pumpa på, säger Hansson.

Matchen slutade 3–5 och därmed blev UNIK helt klara som seriesegrare. Samtidigt står kvalplatsen till Allsvenskan kvar i balansen. Tre lag slåss om andraplatsen: Karlsborg (18 poäng), Selånger (17) och Härnösand (15). I morgon möts Selångers två konkurrenter i näst sista omgången. Vinner Karlsborg är loppet kört för Selånger. Men tar Härnösand poäng lever chansen kvar och Selånger sista match mot Härnösand kan bli helt avgörande.

Samtidigt har vare sig laget eller tränarna några större förhoppningar på allsvenskt spel.

– Vi har inte ett lag som håller i Allsvenskan, vi har för lite folk. Men vi har gjort många fina matcher i år, säger "Lappen" Nordin, som själv slutar som tränare efter säsongen.

– Nä. Jag tror inte det blir något. Men nästa säsong ... då jäklar, säger Hansson.

Selånger SK–UNIK 3–5 (1–4)

Mål, SSK: Henrik Leyonberg, Peter Hansson, Tobias Nordin. UNIK: Erik Vikholm 2, Daniel Fröjdlund 2, Marc Kjellqvist.

Domare: Örjan Sundkvist, Ullånger.

Publik: 68.

!

Ingemar Aava har röstats fram till Selånger SK:s bästa spelare genom tiderna. Gamla landslagsspelaren Aava passade själv på att hylla Lars-Åke "Lappen" Nordin när han tog emot priset.