Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffbeskattningen av äldre fortsätter – riksdagspolitiker bör söka upp skamvrån

Ända sedan den 1 januari 2007 har vi pensionärer betalat mer i skatt än vad en löntagare gör för en likvärdig inkomst - varje månad i totalt tolv år -  helt otroligt och skrämmande. Nyordningen infördes av Alliansen med stöd av SD - en nyordning av aldrig tidigare skådat slag.

Enligt Världsbanken är svenska pensionärer de mest beskattade i världen. Det normala bland övriga länder är lika skatt för lika arbetsinkomst/pension, ibland är pensionärer lägre beskattade. Enligt Skattebetalarnas förening har ett pensionärshushåll i snitt betalat 150000 kronor mer i skatt än ett förvärvsarbetande hushåll med samma inkomst sedan 2007.

Straffbeskattningen - ofta kallad pensionärsskatten – är nu inne på sitt trettonde år. Man frågar sig, hur länge ska denna orättvisa och diskriminerande beskattning av svenska pensionärer få fortsätta – ytterligare tretton år?

Våra rikspolitiker som skapat denna klyfta och som låter den bestå bör söka upp skamvrån eller rätta till missförhållandena.

Lars Zetterberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel