Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strafförlust för Sundsvall Hockey i Södertälje

Sundsvall Hockey föll efter straffar mot Södertälje med 2–3.
Samtidigt såg målvakten Magnus Åkerlund ut att ha riktigt ont under matchens gång.
– Jag säger ingenting om vi har skador eller inte, säger tränaren Leif Strömberg.

TV: Highlights: Se Sundsvall Hockeys sköna mål mot Södertälje

Sundsvall Hockey fick ingen drömstart på matchen mot Södertälje i Scaniarinken. Hemmalaget kom ut med bra fart och fick stundtals till bra press mot Magnus Åkerlund i Sundsvallsmålet.

Fem och en halv minut in i perioden kom också ledningsmålet för Södertälje när Patrik Kallmert var framme och forcerade in en puck som tagit i stolpen bakom Åkerlund.

– I första perioden så vände Södertälje spelet snabbt, och jag ska inte förringa dem på något sätt, men vi gav bort för mycket puck till dem när vi var på väg framåt. Det gjorde att vi födde deras spelvändningar och de fick bra is att vända på och kunde komma över oss lite, säger Leif Strömberg.

I andra perioden kunde Sundsvall kvittera i spel i numerärt underläge när Simon Lövgren förvaltade ett två mot ett-läge på bästa sätt. Sju minuter senare kunde Filip Ahl sedan göra sitt andra mål i kvalserien när han gav Sundsvall ledningen med 2–1. Ett resultat som stod sig in till tredje perioden.

– Vi korrigerar spelet på ett bra sätt till andra perioden. Vi spelar stabilare och har bättre påkopplingar i spelet och har inga pucktapp på det sättet, säger Strömberg.

Halvvägs in i tredje perioden kunde Södertälje kvittera genom Pontus Engström under en avvaktande utvisning.

Efter en mållös förlängning drog hemmalaget sedan det längsta strået och la beslag på bonuspoängen.

– Vi hade några mindre bra byten i tredje perioden där vi blir passiva, vilket vi inte är vana vid nu, som straffar oss. Sedan är det väl rätt jämnt i resten av matchen, säger Strömberg.

Under stora delar av matchen såg Sundsvallsmålvakten Magnus Åkerlund ut att ha ont i ena knäet och var flertalet gånger långsam upp från isen och grimaserade illa.

Något man från Sundsvallslägret inte ville prata om.

– Jag säger ingenting om vi har skador eller inte. Vi får se vad som händer, säger Leif Strömberg.