Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strategiromantik från förr

Fire emblem: Shadow dragon

Jag är uppvuxen med den här typen av spel. Hela min barndom var fylld av ondskefulla härskare som skulle störtas, kungariken som skulle räddas och hjältar som var blåhåriga.

Därför är jag något kluven av Fire emblem. En del av mig jublar och älskar de små enheterna och valmöjligheterna mellan jobb, vapen och strategier. Men en annan del har vant sig vid något större och bättre. Vid spel som inte bara säger du är hjälten, där är skurken, se nu till att spöa honom.

Jag måste ändå döma Shadow dragon, som är en remake av originalspelet i serien, mot dagens spelutbud. Och även om Shadow dragon står sig bra finns risken att man blir besviken om man förväntar sig något nyskapande.

Gillar man strategi som i Advance wars eller Final fantasy tactics advance kommer man med stor sannolikhet att gilla det här. Förvänta er bara inget utanför ramen.