Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stressa inte fram en framgång, GIF – bättre att sikta långsiktigt

Så här strax efter såväl ÖFK:s vinstskräll samt GIF:s ekonomiska smäll står vi inför ett vägval.

Inför den allsvenska återkomsten 2015 har jag för mig att GIF var tydlig med att det inte var nog att endast hänga kvar i allsvenskan. Så varför är man kvar på samma ruta nu idag?

För Plus-kunder: Chockbeskedet – GIF Sundsvall kan backa fem miljoner kronor: "Så allvarligt är läget"

För att denna förening ska få sig ett lyft tror jag det krävs att vi åtminstone gör oss av med sportchefen Urban Hagblom och ersätter med nån ny hungrig individ som kommer in med ny positiv energi.

Förstår mycket väl att GIF:s ekonomi är undermålig på alla sätt, samtidigt hindrar det inte från att långsiktigt arbeta med ett målmedvetet projekt.

För Plus-kunder: Efter bragden – nu väntar tufft motstånd för ÖFK i gruppspelet

Kan lillebror Östersund fixa framgång så ska banne mig gammelgeten GIF Sundsvall även fixa detta.

Man ska samtidigt komma ihåg att GIF uppenbart har åtminstone en grej i denna förening som fungerar väldigt bra, ungdomsverksamheten. Sveriges just nu bästa fotbollsspelare kommer inte från Malmö FF, AIK eller IFK Göteborg. Sveriges bäste fotbollsspelare kommer från Sundsvall och Norrland.

För Plus-kunder: Krönika: Felen i GIF Sundsvall kan staplas på hög och nu är läget riktigt jäkla allvarligt

Så när vi uppenbart har ett projekt som fungerar väl, varför går vi inte "all in" på detta projekt, och skapar oss ett starkt kollektiv där man jobbar hårt, bestående av huvudsakligen egna produkter?

Detta projekt kostar i stort sett ingenting, så varför kan detta spår inte vara rätt väg att gå?

Man brukar säga att ett starkt kollektiv likaväl kan matcha individuell skicklighet, så varför ser vi inte till att skapa ett riktigt starkt sammansvetsat kollektiv? Vi måste tillsammans skapa en vinnarmentalitet kring GIF Sundsvall. Nu ska det vara slut med hedersamma förluster, nu är allt annat än seger undermåligt.

Läs även: Nu måste GIF-ledningen agera – gör något radikalt som ruskar om spelartruppen

Med ÖFK:s sportsliga framgång så blir det allt mer uppenbart att man kan nå framgång med en stark tro på sin idé och identitet trots att utgångspunkten var i division 2 Norrland.

Även om denna säsong i slutändan skulle sluta med spel i Superettan säsongen 2018 kan det trots allt vara något positivt. GIF ges då möjligheten att bygga upp något riktigt bra på lång sikt, vilket optimerar möjligheten att lyckas i allsvenskan, trots att klubben har små ekonomiska resurser.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Så min uppmaning är: Stressa inte fram framgång. För att denna förening ska blomma ut kanske det krävs att man jobbar i skuggan, med ett långsiktigt projekt som ska göras målmedvetet.

Målmedvetna personer skapar en målmedveten satsning vilket i slutändan leder till åtminstone nån form av framgång.

McGiffern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel