Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippklubbsprofilen Dragan Bratic åtalas för grovt skattebrott – hotar med hungerstrejk

Artikel 1 av 4
Dragan Bratic dömd för grovt skattebrott
Visa alla artiklar

Dragan Bratic står åtalad för flera brott, bland annat för att inte ha bokfört intäkter samt för att ha lämnat felaktiga uppgifter vid skatt.
Han själv förnekar brott och enligt tidningen GT hotar han nu med att hungerstrejka.

Dragan Bratic hamnade i december förra året i blickfånget när han häktades misstänkt för inbrott i de lokaler i Mörsil i Jämtland där han tidigare haft strippklubb. Han släpptes dock fri efter att ha överklagat häktningen till hovrätten.

För Plus-kunder (från december 2016): Dragan häktad för intrång efter fogdens försäljning av strippklubben

Dragan Bratic har även drivit strippklubbar på flera andra orter i Sverige, bland annat på Thulegatan i Sundsvall och i Jönköping.

Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för grovt skattebrott samt grovt bokföringsbrott för verksamheter på olika delar av landet. Enligt åtalet ska han bland annat ha underlåtit att bokföra löner och intäkter, samt lämnat fel skatteuppgifter. Det rör sig om mångmiljonbelopp och brotten ska ha begåtts mellan åren 2012 till 2015.

Enligt tidningen GT ska anklagelserna ha tagit hårt på Dragan Bratic som förnekar brott. De skriver att Bratic är ledsen och arg och att han överväger att hungerstrejka.

– Jag kan sätta mig någonstans och bara protestera. Hungerstrejka eller något. Jag ska bara sätta mig på torget och inte äta eller dricka. Jag mår så jävla dåligt. Jag pallar inte mer, säger Dragan Bratic till tidningen.

Vidare skriver GT att han och hans advokat Sven-Eric Ohlsson hävdar att dansarna på klubbarna är artister och att det då är en annan skattesats som gäller för dem.

– Jag är lite förvånad över åtalet av den enkla anledningen att Skatteverket gått på honom och sagt att han ska betala en viss procent skatt på sina arrangemang. Det här är poledance vi pratar om och då är det artistskatt som ska betalas, det vill säga att det är ett upphovsrättsligt verk, säger Sven-Eric Ohlsson till tidningen.

– Så har Dragan skattat och så har Skatteverket också accepterat och sagt för ett antal år sedan att det är rätt att göra så. Men så går Skatteverket på och säger att du ska betala vanlig skatt. Här ska det göras gällande att han avsiktligen försökt att undandra skatt.

Dragan Bratic uppges även hävda att polisen och åklagarna bedriver häxjakt mot honom och att de inte tar till sig av den bevisning han presenterat.

Utöver Bratic åtalades ytterligare en person för grova ekobrott. Även denna person har nekat till anklagelserna.

För Plus-kunder (från januari 2017): Strippklubbsägaren begärd i konkurs: "Jag har varit trakasserad från första början"

Petter Hansson Frank 063-16 16 23 petter.hanssonfrank@mittmedia.se