Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippklubbsprofilen Dragan Bratic försatt på fri fot

Förre strippklubbsägaren Dragan Bratic, som suttit häktad sedan i fredags misstänkt för inblandning i det uppmärksammade intrånget på Brinkeboda i Mörsil, har försatts på fri fot.
– Han är så klart lättad, säger försvarsadvokaten Jan-Åke Nyström.

Det var i fredags som Dragan Bratic, tidigare ägare av strippklubben McDragans i Mörsil, häktades på sannolika skäl misstänkt för överträdelse av myndighets bud. Med det menas att man rubbar, skadar eller förfogar över egendom som tillhör en myndighet.

Brinkeboda, som tidigare huserade strippklubben, såldes av kronofogden som konkursbo och utsattes i tisdags för ett misstänkt inbrott. Det är detta inbrott som den tidigare strippklubbsägaren misstänks vara delaktig i och suttit häktad för.

Men idag försattes Dragan Bratic på fri fot efter att ha överklagat häktningen till Hovrätten. Han är dock fortfarande på sannolika skäl misstänkt för brott.

– Det stämmer att han blev försatt på fri fot idag, säger försvarsadvokaten Jan-Åke Nyström.

– Vi överklagade häktningen till Hovrätten och de höll med oss.

Under häktningsförhandlingarna vid Östersunds tingsrätt ansåg åklagare Eva-Lena Rimér att det fanns risk för att Dragan Bratic skulle kunna försvåra utredningen om han släpptes fri. En ståndpunkt som Hovrätten alltså inte höll med.

Via sin försvarsadvokat har Dragan Bratic tidigare förklarat sig icke skyldig till brott och han kommer att begära skadestånd för den tid han suttit, och kommer att sitta, frihetsberövad.

– Det är väldigt ingripande att vara inlåst. Han är så klart lättad nu när han är försatt på fri fot, säger försvarsadvokat Jan-Åke Nyström.

Läs även: Strippklubbsprofilen och tidigare ägaren Dragan Bratic begärd häktad för intrånget på Brinkeboda