Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg efter första träningen: "Jag har dreglat efter att stå i båset"

I går blev han presenterad som ny tränare, i dag gjorde han sin första träning med laget och i morgon väntar derby mot Timrå. Leif Strömberg har fått en rivstart i sin tränarroll i Sundsvall Hockey.
– Jag har dreglat efter att stå i båset. Det är fantastiskt roligt att leda ett lag och vara på verkstadsgolvet varje dag, sa Strömberg i Sportens direktsändning från träningen.

Trots att han inte haft några tränaruppdrag de senaste åren har Strömberg varit aktiv på andra sätt inom ishockeyn.

– Man kan använda tid på olika sätt. Jag har använt tiden maximalt med att observera och registrera ishockey. Jag har sett enormt mycket hockeymatcher, sa Strömberg till Sportens Oskar Lund.

Han menar att han haft förfrågningar om att träna andra lag men att han valt att prova andra saker.

– Jag har haft en del konkreta bud, men det handlar inte om hur det glittrar utan om uppdraget i fråga, säger Strömberg.

Varför han valde att kliva på uppdraget är för att vara en del av Sundsvall Hockeys resa, enligt Strömberg själv.

– Det är en resa som man påbörjat i Sundsvall Hockey. Det känns spännande att hoppa på den resan. Sen handlar det mycket för mig och för laget om att njuta av dagen och göra den så unik som möjligt.

I morgon kastas han in i hetluften direkt när Sundsvall Hockey jagar en tredje derbyseger mot Timrå. Både Strömberg och lagkaptenen Johan Svedberg var förtegna kring hur spelet kommer att se ut då.

– Jag tycker att det är viktigt att ta bort fart med fart och sätta egen fart. Det är viktigt att ha en bra manual för hur man kämpar för att skapa en trygghet, kommenterade Strömberg kring vilket spel han själv vill spela.

Läs också: Han tar över Sundsvall Hockey

Per Hallin: "Vi är jävligt revanschsugna"

Magnus Åkerlund om tränarbytet: "Han besitter en otrolig hockeykunskap"