Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg om Sundsvall Hockey-spelarnas avstängning: "En stor jävla parodi"

– Det är en stor jävla parodi.
Så säger Sundsvall Hockeys tränare Leif Strömberg efter den andra matchen där Mathias Månsson och Joakim Mattsson saknades på grund av avstängning.

För knappt en vecka sedan fick Mathias Månson och Joakim Mattsson matchstraff och stängdes av två matcher vardera. Först missade de mötet mot Asplöven och på lördagen saknades de alltså även när Sundsvall Hockey föll tungt mot Södertälje SK.

Läs också: Tung storförlust för Sundsvall Hockey i måstematchen mot Södertälje: "Det är flera individuella misstag"

Efter mötet mot just Södertälje sparade tränaren Leif Strömberg inte på orden när han gav sin sida av händelsen.

– Först och främst är straffen en stor jävla parodi, säger han och fortsätter:

– Vi har tittat på det där många gånger och det var en tackling mot axeln och ingen tackling mot huvudet.

Han säger att laget självklart saknade både Månsson och Mattsson på isen och att de är välkomna tillbaka när Sudsvall Hockey möter Troja/Ljungby borta på tisdag.

– Det är vår första och tredje-center som saknas så det är klart att det straffar oss när de inte kan vara med och spela. Vi har ju inte så många att strössla med, säger han.

Läs också: Tungt besked för Sundsvall Hockey – här är domen från disciplinnämnden efter matchstraffen mot Västervik

Det var i Sundsvall Hockeys bortamatch mot Västersvik i kvalet till Hockeyallsvenskan som spelarna Joakim Mattsson och Mathias Månsson fick lämna isen redan under den första perioden.

Joakim Mattsson hade då gjort en tackling på Västerviks Joacim Hedblad, som träffade i huvudtrakten.

Mathias Månsson blev kort därefter utvisad på grund av osportsligt uppträdande när han skrek olämpliga saker mot Västerviksspelaren Victor Öhman.

De båda spelarna fick match penalty och blev alltså automatiskt avstängda en match och disciplinnämnden granskade ärendet. Efter granskaningen kom beskedet – Mattsson fick tre matchers avstängning, men den ena omvandlades till böter, och Månsson fick två matchers avstängning.

Men på tisdag väntas de stå på isen mot Troja/Ljungby, en viktig match för Sundsvall Hockey om laget ska ha en chans att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.