Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg om Sundsvall Hockey: "Vi ska bli jobbiga att möta och svåra att slå"

17 poäng upp till fast mark. Med 15 matcher kvar att spela.
Men Sundsvall Hockeys nye tränare blickar inte mot några kvalfyllda tider. Han ser inte längre framåt än till nästa träning, nästa match.
– Är man inte beredd att leva i sin dröm kan man gå hem. Inställningen varje dag ska vara max, säger Leif Strömberg.

Annons

Sundsvall Hockey kallade in rutinerade Leif Strömberg förra veckan.

– Det har varit några hektiska dagar, men när man håller på med hockey lever man med det här dygnet runt. Jag vill inte vara utan det här och matcher är det bästa jag vet, säger han.

Tittar man på tabellen ser det hopplöst och nästintill omöjligt ut.

Men Leif Strömberg ser inte ett kval till våren som en slutstation. Det är för avlägset, det finns inte ens i tanken.

– Det är inte för att vara kaxig, kort eller dum. Jag pratar hellre om att jag tycker att vi hade ett jättebra ispass senast, med passion och inlevelse. Man måste ha en passion och en inlevelse för det man gör. Det är omöjligt att vara produktiv om man tänker flera månader framåt. Det gäller att leva i dagen och göra den intressant, att göra det bästa av situationen man får göra ett bokslut när den sista matchen är spelad, säger han.

Strömberg blev inkastad i verkligheten dagarna innan derbyt. Och inför prestigematchen mot Timrå gjorde han inga större förändringar i formationerna.

– Innan jag åkte till Sundsvall lade jag ned många timmar på truppen, jag har bra koll på den och mot Timrå vred vi lite på det under matchen. Vi ska lura lite på vad vi ska göra för att få den bästa effekten i fortsättningen. Vi ska bli ett lag som blir jobbigt att möta, vi ska bli ett lag som blir svårt att slå.

– När jag tog över BIK Karlskoga sade man att vi spelade "raggarhockey", att det alltid var full fart framåt och bakåt. Sedan kallade man det "modern hockey". Det var några år sedan, men man måste möta fart med fart. Man kan inte stå och vänta på godståget, då blir man överkörd.

Leffe Strömberg är engagerad. Han brinner för sin sak, för hockeyn.

– Det kommer aldrig att förändras, man måste vara på grejerna. Jag har många år kvar i det här, jag har längtat tillbaka och här pratar vi bara om vad vi kan göra bättre.

Och för Sundsvall Hockeys del handlar det om börja göra saker bättre.

På nästa träning, i nästa match.

Läs också: Ladda ned vår app och få pushar om Sundsvall Hockey i din telefon – så här gör du