Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg om Sundsvall Hockey: "Vi ska jobba hårt, vi ska jobba vidare, nu är jag ännu mer taggad"

Första segern på två månader och två dagar.
Men Sundsvall Hockeys tränare var mest nöjd med hur det hela gick till.
– Jag tycker att vi stänger ned dem helt och hållet, säger Leif Strömberg.

Annons

2–0 efter första perioden i Malmö Isstadion förvandlades till 2–3 när 60 minuter var spelade.

Sundsvall Hockey tog därmed sin första trepoängare sedan hemmaderbyt mot Timrå i slutet av november. Och det trots att man hamnat i ett tvåmålsunderläge redan efter knappa kvarten.

– Det är en tekning som går rakt till back och ett skott i krysset och ett box play som vi precis rett ut, vi går inte ned oss för det. I stället är det vi som mal ned dem och det är det här vi har jobbat på, killarna är en grupp som jobbar hårt varje dag för att bli bättre, säger Strömberg.

Viktor Hertzberg styrde in reduceringen i numerärt överläge och Christoffer Persson vräkte in kvitteringen. Och den tredje periodens enda mål gjorde Mathias Månsson. I ett nytt power play.

– Vi jobbar med att vara lite mer taktiska och vi börjar hantera de här lägena bra. Vi jobbar varje dag, varje träning för att bli bättre och då blir vi ett lag som blir svåra att spela mot, säger Strömberg.

Och som så många tränare i så många sporter gör hyllar han sin defensiv.

– Backarna gör det bra, Filip Myhrman har inte spelat många matcher på den här nivån och han är jättebra med Lidas (David Lidström), alla våra backpar är bra, de spelar smart hela tiden och värderar lägena bra.

Leif Strömberg är en entusiast, en energispridare.

Nu har han fått vind i seglen efter den första segern.

– Vi ska jobba hårt, vi ska jobba vidare. Nu är jag ännu mer taggad.