Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strong Will överraskade

Östersund.

Anna Lindmans Strong Will överraskade inom V65 på Östersundstravet under lördagskvällen. Körande Peter Eriksson smög med invändigt i ett lopp där ledande Noel Face drog i 1.11-fart första tusen och när luckan kom spurtade Strong Will bäst och avgjorde före en tapper ledare. Segertiden blev 1.12,2a/1 640 meter.

– Det såg mörkt ut 500 kvar, men så kallnade hästen i dödens och då var det bara att styra rakt ut, menade Peter Eriksson.

Betydligt enklare segerväg blev det för Håkan Skoglund och Order By Keeper i snabbloppet. Han tog ledningen i sexhästarsfältet och via 1.15,1 första tusen ökade han på slutrundan till seger på 1.13,9a/2 140 meter.

– Han är jättefin när han fungerar så här och det är bara att hoppas att det håller i sig, sade Håkan.

Per Linderoth tog en dubbel och vann först med delägde Lex Pedei, som tränas av Jan-Olov Persson och därefter med egentränade Ghost Keeper som tog andra raka efter att tidigt körts till ledningen.

– Det är en jättefin häst med fin teknik och han var riktigt på hugget idag, berömde Per treåringen.

– Han har kunnandet och tekniken, men behöver jobba en del med psyket därför får han fortsätta att starta på i sådana här lopp i år, fortsatte Per.

I kvällens första lopp vann Kenth Åkerlund med Roger Norbys Troll Prinsen som tog karriärens första seger. Tiden blev 1.32,9/2 160 meter.

– Det är tredje gången jag kör honom och han har utvecklats för varje start, sade Kenth.