Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stuga för räknenissar

Från och med i kväll kan Sundsvallselever få hjälp med att förbättra sina kunskaper i matematik. Då startar nämligen föreningen Mattecentrum en räknestuga i Sundsvall.

Föreningen har liknande verksamhet på tolv andra orter i landet. Tanken är att elever som pluggar högstadie- och gymnasiematematik och som känner att de behöver mer hjälp ska kunna få den i dessa räknestugor. Hjälpen kommer från föreningens volontärer som är studenter, yrkesverksamma civilingenjörer, matematiker och naturvetare.

Hur har det gått med rekryteringen av volontärer i Sundsvall?

– Vi är inte fullt bemannade ännu, men det hoppas vi att vi kommer att vara ganska snart, säger Henrik Wedberg, verksamhetsutvecklare på Mattecentrum.

Varje onsdag mellan klockan 17 och19 kommer det att vara räknestuga på Hedberska skolan under detta läsår. Men Henrik Wedbergs förhoppning är att de ska kunna ha öppet någon mer dag i veckan framöver.

Föreningen Mattecentrum vill motverka den utveckling som mattekunskaperna bland de svenska eleverna har haft de senaste åren.

– Som man har sett på statistik och siffror så har mattekunskaperna bland svenska elever minskat på senare år, säger Henrik Wedberg.

Hjälpen kostar inget för de elever som kommer dit. Mattecentrum finansierar sin verksamhet med hjälp av pengar från olika sponsorer. Just nu är det över 2 000 elever som får hjälp av föreningen varje vecka i landet.