Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stuga i brand på Alnö i Sundsvall – flera räddningsstyrkor på plats

SOS larmades om en villabrand på Vindhemsvägen på Alnö, Sundsvall, vid lunchtid på fredagen.

TV: I spelaren nedan visas en livesändning från en stugbrand i Vindhem på Alnö i Sundsvall.

Larmet om stugbranden nådde larmcentralen klockan 12.16. En liten stund senare hade stugan nästan brunnit ner till grunden.

– Det är en stuga som brinner och branden ska vara fullt utvecklad. Vi är precis framme på plats, sa Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, vid 12.40-tiden.

För Plus-kunder: Räddningsledaren om branden i Vindhem: "Vi koncentrerade oss bara på att skydda stugorna bredvid"

Både Sundsvalls och Alnös räddningstjänststyrkor skickades till platsen.

Räddningstjänsten lade inledningsvis största delen av sitt fokus på att se till att branden inte skulle sprida sig till närliggande stugor.

Enligt Sundsvalls Tidnings reporter på plats, Mats Olsson, ska det bara vara ett fåtal meter till flera grannstugor, som anses vara inom riskzonen för eventuell spridning av branden.

– Det värmer ganska bra på ryggen på mig, trots att jag står en bit ifrån, säger Mats Olsson i vår livesändning.

Den drabbade stugans ägare, som hyrde ut sin fastighet, har berättat att det inte var någon person i fastigheten när branden startade. Ingen ska ha kommit till skada i samband med branden.