Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugägare på Alnö kräver sänkta hastigheter: "Vägen är mycket smal"

Nu kräver Bänkåsvikens stugförening en sänkt hastighet på Raholmsvägen.
– Vi hoppas på en förändring. Som tur är har det inte hänt någon allvarligare incident ännu, säger Tommy Öhlund, ordförande för Bänkåsvikens stugförening.

Annons

I nuläget är det 50 kilometer i timmen som gäller men stugägarna kräver en förändring. De har nyligen skickat in en ansökan till länsstyrelsen om att hastigheten ska begränsas till 30 kilometer i timmen under sommarperioden mellan juni och augusti.

– Vägen är väldigt smal och det är mycket barn och trafik som rör sig i området, speciellt under sommartid, säger Tommy Öhlund.

Han menar att det bara är tur att det ännu inte skett någon olycka.

– I höstas var ett par ute och gick längs vägen, de fick hoppa i diket för att inte bli påkörda, säger Tommy Öhlund.

Stugföreningen har tidigare skickat in en ansökan men den har inte gått igenom.

– Om vi inte får igenom att hastigheten begränsas har vi föreslagit andra alternativ som kan reducera hastigheten, som ett övergångställe exempelvis. Allt fler väljer också att blir fastboende på ön vilket innebär fler människor, säger Tommy Öhlund.

Om hastigheten sänks tror han att fler trafikanter blir mer varsam med sitt körkort.

– När hastigheten ligger på 30 kilometer i timmen riskerar man körkortet på ett helt annat sätt om hastighetsbegränsningen överskrids, säger Tommy Öhlund.

Länsstyrelsen har ännu inte hunnit behandla ärendet.