Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Style of Eye kan vinna radioguld

Linus Eklöw – mer känd som producenten och DJ:n Style of Eye – har hela världen som arbetsfält.
Nu är han nominerad till det prestigefyllda priset P3 Guld i danskategorin.
 Det är enormt stort och smickrande för mig att vara nominerad, säger Linus Eklöw, som flyttat tillbaka till Sundsvall.

Linus Eklöw har slagit igenom stort som producent och DJ efter remixer åt artister som Robyn, The Knife och Moby. Han har hela världen som arbetsfält och mellan producerandet är han på promotionturné för sitt debutalbum Duck, Cover & Hold, som släpptes i september.

I går nominerades Linus Eklöw till Sveriges Radios prestigefyllda pris P3 Guld i danskategorin. Den 17 januari avgörs vem som tar hem priset under P3 Guld-galan på Scandinavium i Göteborg.

Det är inte livsviktigt med nomineringar och priser. Men det betyder mycket för mig att få bekräftelse på det man gett sitt hjärta till och skapat under lång tid. Genom nomineringen kan jag också nå ut till en bredare skara människor utanför klubbkulturen. Många ögon riktas mot vad P3 belyser.

Nu har Linus Eklöw flyttat hem till Sundsvall igen, efter flera år i Stockholm, och kommer att tillbringa så mycket tid han kan med sin familj i det nyinköpta huset på Alnö.

När man är ute och flänger så mycket som jag är det så skönt att komma hem och stressa ner tillsammans med familjen.

Sedan han blev pappa för två och ett halvt år sedan förändrades allt.

Nu är det ett helt annat allvar. Jag jobbar mycket mer effektivt och fokuserat nu och sitter inte längre och lallar i studion. Det som tog en månad tidigare tar bara en vecka nu. Jag vill ju hem till min fru och dotter så fort som möjligt mellan jobben.

Och jobb finns det i massor för Linus Eklöw, som är eftertraktad över hela världen. Redan nu har han en plan för nästa år. I mars lanseras Duck, Cover & Hold i USA.

Albumet släpps på danslabeln Ultra i USA och jag kommer att åka dit på turné. Sedan siktar jag på Sydamerika och Asien.

Redan nu har han också planer på nästa album.

Jag har en del råmaterial klart och kommer att börja jobba med det i februari. Skivan kommer att spelas in i min studio i Sundsvall under några veckor och släpps under 2009.

Förutom skapandet av helt egna låtar gillar Linus den kreativa processen med att göra remixer åt andra artister.

Man får lite rysningar av att jobba med artister som Robyn, The Knife och Moby. Det känns som stora utmaningar.

Linus Eklöw gjorde remixen till Robyns hitlåt Who's That Girl.

Robyn skötte allt direkt med mig. Det var väldigt lätt att jobba med henne.

Men arbetet med Robyn var ett undantag. Normalt sett träffar Linus aldrig de artister han gör remixer åt. All kontakt sker via mellanhänder.

Linus Eklöw föredrar att arbeta på distans från världsartisterna.

Man vet aldrig vad det för egon bakom de där stora artistnamnen. Det är skönt att ha stora egon och branschmänniskor på en armlängds avstånd när man arbetar kreativt. Då kan jag välja när jag vill ha den

typen av kontakt istället.