Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrande män vill se andra svettiga män på isen

Jag var nyligen i Härnösand och såg Sverige möta Kanada i en ishockeylandskamp. Ishockeystaden Härnösand, smaka på det.

På Högslättens idrottscentrum var det dukat till fest. Massor av folk, media, kommunfolk, sponsorer och ungdomar – AIK Härnösand gjorde ett kanonarrangemang.

Här i Norrlands stolta huvudstad invigdes i veckan en fyranationsturnering med ettan, tvåan och trean från VM. Idel världsstjärnor på isen.

Här i självgodhetens Mecka, det jämställda Norrlands huvudstad, uteblev festen. Ingen invigning, ingen fest, inte ens arrangören var närvarande. Men grabbarna i sekretariatet gjorde som vanligt ett kanonjobb.

Matchannonsen glömdes bort. Restaurangen på Sundsvall Energi Arena hade inte informerats om att det var en internationell turnering och var således stängd. Sundsvall Energi var inte närvarade, inte heller någon från arrangerande klubbs styrelse eller kommunledningen. Nu tittade jag mycket på ishockeyn och kan ha missat någon bland åskådarna.

Norrlands huvudstad, föreningen i mitt hjärta och min kommun gjorde mig mycket ledsen denna kväll. Jag satt på femte raden och hörde vad Leif Boork sa till sina spelare. Arenan ekade tom.

Här är världsmästarna i ishockey inget värda på grund av att de har fel kön, de är kvinnor inte män. Här vill styrande män se andra svettiga män. Inget fel med det, vi är alla olika, men vart ska vi ta vägen som vet varför kvinnor svettas lika mycket som män? Hur länge ska härskarna få tiga ihjäl de som har annat kön?

Här har det kommunala bolaget Sundsvall Energi satt sitt namn på en tom arena, med internationellt erkända gäster, legendariska coacher, och gräddan av elitspelarna i världen. Här, i det jämställda landet Sverige, förundras våra gäster över hur jämställda vi egentligen är. I ishockeystaden Sundsvall råder brist på elementär kunskap i ishockey och brist på artigt bemötande av långväga gäster.

I Damkronorna har vi två lokala stjärnor som tränar hårt och målmedvetet. OS och VM har de på sina meritlistor, dessutom är de högutbildade på college. Men i Norrlands huvudstad är de bara två tjejer som försöker leka ishockey. Fast mig veterligen är de, de enda två, som spelar i Sundsvalls blå och gjort mål i seniorlandslaget.

Tichonova

Se även: Annie Svedin och Erica Udén-Johansson om landslagsturneringen på hemmaplan

Landslagen nöjda med arrangemanget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel