Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsen: "Nu ska vi göra om och göra rätt"

Djup besvikelse och frustration efter två tunga år, både sportsligt och ekonomiskt.
Men Kenneth Kile, styrelseledamot i IFK Sundsvall, ser ljus i mörkret.
– Det här är en möjlighet för klubben, nu ska vi göra om och göra rätt.

IFK Sundsvall har haft en blytung ekonomisk ryggsäck med stora skulder att släpa på och det har klubben stretat med ända sedan de allsvenska åren.

Nu är vi nästan framme och kan börja om från början och bygga upp en hållbar ekonomisk bas, vi är verkligen på rätt väg, säger Kenneth Kile.

De senaste åren är det få människor som har fått slita för att dra runt IFK Sundsvalls organisation, men där är förändringar på gång och trots degraderingen finns ett genuint intresse för den anrika klubben.

Vi har en väldigt fin och stark historia att bygga vidare från och det är en styrka. Det är ledare som har hört av sig till oss och visat intresse och vi kommer också själva att ta kontakt med olika ledare som vi vill ha in i föreningen. Vi måste förbättra vår organisation.

IFK Sundsvall har också redan smugit i gång för att växa på sikt. För första gången på flera år har klubben dragit i gång två ungdomslag i egen regi. Den tidigare ungdomsverksamheten gick in i Sundsvalls Fotbollsförening.

För att producera egna spelare måste vi ha en ungdomsverksamhet, lyckas vi dra i gång det på ett bra sätt är mycket vunnet, säger Kenneth Kile.

Förutsättningar för att träna hemma på Baldershov kommer också att bli bättre kanske redan under nästa år.

Tanken är att konstgräsmattan som ligger på Norrporten ska läggas uppe hos oss. En dröm vore att ytterligare en gräsplan färdigställs på sikt.