Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsens krav på spelarna GIF Sundsvall – bättre placering än ifjol

Plats elva eller bättre i Allsvenskan 2016.
Det är styrelsen i GIF Sundsvalls målsättning inför säsongen.
– Vi i laget har inte satt vår målsättning än, men de är inte ute och cyklar med ett sådant uttalande, säger målvakten Tommy Naurin.

Stora delar av A-lagstruppen satt framför klubbens ordförande Johan Nikula när han presenterade styrelsens förväntningar på 2016.

Ekonomiskt siktar GIF på ett positivt eget kapital vid årets slut. Sportsligt handlar det om "minst placering elva i den allsvenska tabellen när serien är färdigspelad".

– Vi kom ju tolva förra året och det var en bragd, men vi tycker ju att vi ska bli bättre varje år, säger Johan Nikula.

Inom kort ska spelartruppen själva formulera sin interna målsättning inför säsongen.

– Vi har inte kommit in på det ännu, men redan i morgon kommer vi nog börja prata om det. Det är egentligen lite i sista timmen för oss, säger Tommy Naurin och fortsätter:

– Sedan är det inte alltid vi pratar om placeringar utan det kan handla om antal poäng och sådant också. Men vi står bakom det som styrelsen säger också, även om det inte kommer från oss spelare.

Den årliga utdelningen av Stiftarpokalen genomfördes också under årsmötet på måndagskvällen. Den här gången fick Robbin Sellin kliva upp och ta emot pokalen av Hans Åhlin.