Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsetoppen om Kommunals skandal: "Ledsen att jag inte lyckats stoppa bristerna"

Nu kommenterar Sara Sjölander från Västernorrland, ledamot i Kommunals förbundsstyrelse, de uppgifter som publicerats i media om bristerna i fackförbundet Kommunals organisation.

– Jag är ledsen att jag själv inte sett och lyckats stoppa dessa brister som framkommit i media, kommenterar Sara Sjölander, ledamot i Kommunals förbundsstyrelse, i ett pressmeddelande.

Hon har full förståelse för att det finns frustration, sorg och besvikelse, men vädjar till medlemmarna om att inte gå ur Kommunal.

– Det förlorar både du, jag och vi alla medlemmar på, vem kommer driva våra yrkesgruppers intressen? säger Sara Sjölander, som är undersköterska inom hemtjänsten i Härnösands kommun.

Under tisdagen och onsdagen sammanträdde Kommunals förbundsstyrelse, där bland annat uppgifterna som framkommit diskuterades.

– Förbundsstyrelsen förstår att detta är en mycket allvarlig situation och vår prioritering under mötet var att få till en kraftfull åtgärdsplan, vi diskuterade öppet för hur förtroendet för förbundsstyrelsen såg ut och vi diskuterade också förtroendet för vår förbundsordförande. Det var Anneli Nordströms egna beslut att avgå, säger Sara Sjölander.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!