Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked av SDFF i egna cupen

Mot Tyresö var defensiven bra – mot Piteå funkade även offensiven.
SDFF besegrade det allsvenska laget med 2–1 i Norrporten cup.
– Många funderar nog hur vi kommer att vara i år, men jag tror att vi kan hota, säger målskytten Linda Sjödin.

SDFF har tappat flera tongivande spelare och med bara ett par veckor kvar till premiären i nya Elitettan är truppen tunn.

Men i den egna träningscupen, som spelats i Nordichallen i helgen, har laget visat att man ändå kan bli att räkna med. I fredags föll SDFF med "bara" 0–3 mot regerande svenska mästarinnorna Tyresö. På söndagen blev det en seger mot Piteå (vilka besegrade Tyresö med 2–1 i lördags).

– Riktigt skönt att få med sig en vinst i bagaget och att den dessutom kommer mot ett sånt här lag. Det har gått bättre och bättre ju längre försäsongen lidit, säger Linda Sjödin, som spelade släpande forward bakom Isabelle Haaaranen.

– Tyresö satte hög press direkt och då blev det mer att vi spelade som ett rakt femmannamittfält. I dag hade vi mer tid med bollen och kunde spela vårt spel. Då var det också lättare för mig att hitta min position, säger Sjödin.

Det var hon som gjorde SDFF:s första mål i matchen – och cupen – då hon lobbade in bollen över Piteåmålvakten efter en fin framspelning av högeryttern Emma Svärd.

– Vi har pratat om att hon ska slå många inlägg, hon är duktig på det, säger Sjödin.

Mindre än minuten senare var det dock kvitterat.

– Backlinjen och jag kom lite för långt ifrån varandra. Det var en 50-50-boll och jag tvekade lite. Jag var på den men hann inte ikapp, säger SDFF-målvakten Josefin Halvarsson om bollen som gick över henne och rullade in.

Men SDFF skulle få sista ordet. I andra halvlek visade Svärd att hon är bra på frisparkar också. Hon skickade i väg bollen mot bortre där Linda Åhlund nickade och Ida Brännström kunde sedan skicka bollen i mål.

Samtidigt fortsatte SDFF att inte släppa till allt för mycket bakåt.

– Det var bra jobb från allihop. Vi har fått ihop det bra, litar på varandra och har tålamod i försvarslinjen, säger Halvarsson.

– Framför allt fick de inte komma igenom på mitten och det har vi fokuserat på. Vi vill att de ska få slå långa bollar över oss, säger Sjödin.

Tycker du att ni fått några svar här i helgen?

– Ja. Många funderar nog hur vi kommer att vara i år, men jag tror att vi kan hota. Vi har tappat många spelare, men jag tror att det stärker oss. Andra får kliva fram och visa. Det var kul att spela i dag, säger Sjödin.

Piteå IF–Sundsvalls DFF 1–2 (1–1)

Målen: 0–1 (5) Linda Sjödin, 1–1 (6) Sofie Persson, 1–2 (39) Ida Brännström.