Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked från Anna Haag i Tour de ski – överlägset bästa svenska

Anna Haag visade prov på fin form under tourens andra dag.
På 10 kilometer klassiskt blev hon femma – vann gjorde norskan Ingvild Flugstad Östberg.
– Det känns så bra för mig men också för de runt mig, säger Haag i SVT:s sändning.

Om det var en tung söndag för de svenska herrarna så såg det desto ljusare ut för de svenska damerna i tourens andra dag, även om ingen av dem rådde på segraren Ingvild Flugstad Östberg som vann med 25,7 sekunder till godo på tvåan Heidi Weng, trean Saide Bjornsen eller fyran Kerttu Niskanen.

Snabbast av alla svenskor var Anna Haag som när hon korsade mållinjen var snabbast av alla svenskor på med sin tid 27.52,0 men fick snabbt se sig slagen av Kerttu Niskanen med 3,7 sekunder. Haags åkning räckte till en femteplats i resultatlistan, 52,6 sekunder bakom Östberg.

– Jag är jätteglad, det var kul att åka i dag. Det känns så bra för mig men också för de runt mig. Det har varit otroligt frustrerande när det inte gått som jag vill, säger Anna Haag i SVT:s sändning.

När Maria Nordström, som åkt färdigt före Haag, gick i mål efter 10 kilometer stod det klart att hon hade den då bästa tiden, 4,5 sekunder före dåvarande ledaren Alisa Zhambalova, och blev till slut 19:e snabbaste åkare.

– Jag är jättenöjd. Jag tycker att jag höll ihop det ganska bra på båda varven, säger Nordström.

Även Emma Wikén stod för ett fint lopp slutade 22:a.

Jennie Öberg, Evelina Settlin och Linn Sömskar slutade alla utanför topp 40.