Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Subway vill öppna i Birsta – här planeras för ny drive in-restaurang

Snabbmatskedjan Subway vill etablera sig i Birsta.
En bygglovsansökan har skickats in till kommunen för en ny drive through-restaurang.
– Om allt går vägen hoppas vi kunna öppna i höst, säger Rasoul Zarar, franchisetagare.

Annons

Subway finns sedan tidigare på Köpmangatan och Torggatan inne i Sundsvalls centrum.

Nu är en öppning i Birsta aktuell och en ny Subway-restaurang planeras på en tomt på Norra Förmansvägen mittemot Willys stora parkering.

– Det stämmer att vi sökt bygglov för att bygga en restaurang på den här platsen, säger Rasoul Zarar.

Läs mer: Big Boy satsar i Birsta – blir granne med Burger King

Fastighetsägare är NSI Invest som har Colorama och Hööks Hästsport som hyresgäster. Den nya restaurangen kommer att byggas på en del av parkeringen om bygglovet beviljas.

– Det rör sig om en byggnad på 300 kvadratmeter i två plan och sedan kommer det att finnas en drive through som kommer att gå runt den nya restaurangen. Vi har inget startdatum klart för då vi kan sätta i gång, men kommunen har varit positiva till den här etableringen, säger Kristofer Johansson, fastighetsägare.

Hur lång är byggtiden?

– Det rör sig om några månader. Så i höst är ambitionen att restaurangen ska öppna.

Franchisetagaren Rasoul Zarar driver Subway-restauranger i Kramfors, Härnösand och i Sundsvall på Köpmangatan. Han har tidigare varit intresserad av att öppna i Birsta, men då har det inte blivit av.

– Vi tror mycket på Birsta och den plats vi har hittat. Det känns som en spännande satsning om allt går i lås, säger Zarar.

Läs mer: Pizza Hut kommer till Sundsvall

Det finns många andra snabbmatskedjor i området. Hur ser du på konkurrensen?

– Subway är ett starkt varumärke och världens största snabbmatskedja så den kommer vi att klara av bra. Sedan tycker jag att det är bra med konkurrens från de andra kedjorna i området.

Läs mer: Så förvandlas Drakborgen i Birsta – öppnar världsunikt träningsparadis

Den planerade anläggningen i Birsta blir tredje Subway-restaurangen med drive through i Sverige.

– Det finns ett par stycken till i den här storleken. Här vill vi bygga en modern anläggning med en drive through och som vi tror kommer att passa bra in där i Birsta, säger han.