Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för landslagsåkarna när de strödde stjärnglans över Duved

I brist på snö blev det också brist på världscuptävlingar i Europa. Då passade den svenska eliten på att få några extra åk i Duved under Sverigecupen i stället, och där var Vemdalens Viktor Andersson bäst av alla.

När den isande kylan höll de jämtländska fjällen i ett hårt grepp och flera andra tävlingar i länet fick ställas in körde Skicross-åkarna vidare. I lördagens tävlingar ställde flera av landslagets åkare upp och inte oväntat var det också Anna Holmlund, som vann världscupen förra säsongen, och supertalangen Sandra Näslund som återfanns i topp två. Även unga landslagstjejen Lisa Andersson, Gävle, tog en pallplacering i tredje valören. Fjärdeplatsen i damfinalen på lördagen gick till talangen Alexandra Edebo, IFK Mora.

Herrtävlingen hade internationell prägel och även där var det en svensk landslagsåkare i topp i form av hemmaåkaren Viktor Andersson, som bor i Åre men tävlar för Vemdalens IF. Han följdes av landslagskollegan Victor Sticko, också han tävlandes för IFK Mora. Otto Hult, även han landslagsåkare, blev tvåa i den lilla finalen där Edsåsdalens Erik Mobärg blev fyra.

Det blev dessutom dubbelt upp för Viktor Andersson, som även på söndagen var bäste åkare före Tyler Wallasch, USA, och Florian Wilmsmann, Tyskland. Näst bäste svensk blev landslagsmannen Michael Forslund på en fjärde plats, följd av nämnde Victor Sticko.

I söndagens damtävling var det Lisa Andersson som stod högst i topp på pallen före Alexandra Edebo och tyskan Nina Kloe.

Dessutom blev lägret som föregick tävlingarna en succé med runt 60 deltagare trots den bitande kylan.

Ladda ner den nya appen! Få heta lokala sportnyheter rakt in i din telefon – så här gör du