Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för podden om Johan Asplunds försvinnande – innan första avsnittet ens publicerats

Den sjunde november släpptes ett smakprov av den kommande podden om Johan Asplunds försvinnande.
Nu har den laddats ner 25 000 gånger.
– Jättekul, och vi har inte ens släppt första riktiga avsnittet, säger Kristina Forsström, journalist på ST.

Annons

Den första december släpps det första av sex podd-avsnitt om Sundsvallspojken Johan Asplunds försvinnande. Men redan den sjunde november, på dagen 35 år sedan Johan Asplund försvann, lades ett smakprov av den kommande dokumentären ut för lyssning. Och redan det avsnittet har varit en succé och laddats ner 25 000 gånger.

– Det är alltid väldigt roligt när användarna faktiskt efterfrågar den journalistik vi gör och när det syns i vår statistik, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Ett nytt avsnitt av podden kommer att publiceras en gång per vecka under december och januari. Serien kommer att skildra Johan Asplunds försvinnande i kronologisk ordning – från den novembermorgon när han försvann till nutid. Det första avsnittet läggs ut för lyssning den första december och kommer att handla om själva försvinnandet.

– Även den som tror sig ha koll på den här historien hoppas jag kommer hitta något nytt i vår podd, säger Kristina Forsström, journalist på Sundsvalls Tidning som gör podden tillsammans med journalisterna Anna Wikner och Mikael Tjernström.

Varför gör ni en podd och inte en vanlig artikelserie?

– Dels för att vi vill möta användarna på nya plattformar, nu blir ju läsarna lyssnare i stället. Sen kan vi även få med så otroligt många fler röster i en podd än vad vi kan göra i en vanlig artikel.

Klicka här: Lyssna på smakprovet av podden om Johan Asplund.