Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för STCC Airport Race

STCC Airport Race blev en hejdundrande succé.

Och arrangörerna är mer än nöjda.

– Det ligger en fantastisk organisation bakom den här succén. Alla har ställt upp på ett otroligt sätt, säger STCC:s Bob Huzell till op.se

Annons

Att säga att det var ett lyckat arrangemang är ingen överdrift. Den första riktiga banracingen i Norrland drog rekordpublik. Nämligen 15 000 åskådare, som alla följde dramatiken på Åre Östersunds flygplats. Östersund är sedan tidigare känd som en bra arrangörsstad. Något Huzell skriver under på.

– Nu har man visat att man till och med kan hantera motorsport som kan vara ganska krångligt med sin säkerhet, regler och så vidare, säger han.

Östersund är en motorintresserad stad, så att det skulle komma mycket folk var ingen jätteöverraskning – trots allt.

Projektledaren i Airport Race, Mikael Jonsson, säger så här i ett pressutskick:

– Vi hade fullt upp med att få in publiken tillräckligt snabbt. Ett tag fick vi sätta in bandvagnar för att publiken skulle komma fram snabbare till publikområdet.

– Vi vet att det finns ett motorintresse i Jämtland och att det går att göra stora arrangemang med stor publik – och vi klarade av det. Det är med stor lättnad och glädje som vi ser tillbaka på den här helgen och det vi tar med oss från det här evenemanget är att vi fixade det.

Sundsvallssonen Fredrik Ros, som tävlar i Camaro Cup, säger så här om arrangemanget:

– Det är jättekul när det är sådant intresse och så många som kollar.

Ros fick bryta sitt första race då han blev påkörd bakifrån. I det andra racet startade han som femtonde man – och slutade femma.

– Jag låg trea ett tag. Jag är inte nöjd med helgens reslutat om man ser till vad jag förväntade mig på förhand, säger han.

Nu ser han istället fram emot säsongsfinalen i Stockholm.

– Den går på Solvalla. Förhoppningsvis blir det säsongens höjdpunkt.