Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Sundsvalls Budoklubb under Östersund BJJ-Open

Det blev två guld och totalt fyra pallplatser för Sundsvalls Budoklubb i Östersund

Sundsvalls Budoklubbs BJJ-sektion tävlade under lördagen den 23 september i Östersund BJJ-Open. Sundsvall kom till tävlingen med fem deltagare, där fyra av dem hamnade på pallplats. Klubben lyckades även plocka en hedervärd fjärdeplats i en viktklass med många utövare. Simon Westberg och Veronika Engelmann tog båda guld i sina respektive viktklasser. Liam Blackmore tog silver och Felix Jakobsson brons.

BJJ är en vidareutveckling av jiu-jutsu, där teknikerna är utformade för att kunna vinna över motståndare av större storlek och styrka. Något som Felix Jakobsson visade prov på.

– Felix brons är en insats värd ett nämna en extra gång då han tävlade mot motståndare som var upp till två viktklasser över sin egen. Det var en möjlighet till att få gå fler matcher, säger Peter Andersson som är huvudinstruktör på Sundsvalls Budoklubb.