Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Sundsvallsåkaren i Milano – Burvall tog pallplats i världscuptävlingen

Freestyleåkaren Hugo Burvall imponerar i säsongsinledningen.
I världscuptävlingen i Big Air i Milano knep 19-åringen en andra plats på lördagskvällen.
– Att få kliva upp på pallen var en riktigt skön känsla, säger han i ett pressmeddelande.

Under lördagsförmiddagen knep Sundsvallsåkaren Hugo Burvall den sista finalplatsen i världscuptävlingen i Big Air i Milano.

När det sedan var dags för finalen imponerade han stort, och lyckades knipa andra platsen.

– Det är faktiskt en otrolig lättnad med resultatet idag. Jag har känt länge att jag har det i mig men har inte riktigt fått ut det på tävling. Jag har jobbat hårt under hösten både på gymmet och på jobbet för att skapa förutsättningar för säsongen. Nu känns det bara så skönt att allt slit gett avkastning och ett bevis på att ingenting är omöjligt, säger Burvall i ett pressmeddelande.

Även landslagstränaren Niklas Eriksson var imponerad av 19-åringens uppvisning.

– Jag är lite förvånad. Inte över Hugos kapacitet men över att han får fram den så här tidigt på säsongen. Hugo hade en sån där dag då han visar självförtroende och imponerande åkning. Han är den av åkarna i utvecklingslaget som har absolut minst tid på snö under försäsongen men levererar Sveriges hittills främsta placering i världscupen. Jag glädjer mig verkligen med Hugo ikväll, säger Eriksson.

Nästa vecka är det dags för världscuptävling i Slopestyle, och även där hoppas Burvall på att kunna ta en pallplats för att slåss om de sista OS-platserna.

– Att stå där uppe på start inför alla människor i publiken är en riktigt skräckblandad känsla. Man vill bara ner och sätta sitt åk och när man väl gjort det och känner att man inte kunnat göra någonting bättre så är det bara en så otroligt skön känsla. Nu ska jag njuta lite av det här och sen blir det full satsning mot nästa vecka, säger Burvall.

För Plus-kunder: 19-årige Hugo Burvall från Sundsvall till Nordamerika – siktar mot OS i freeskiing

Resultat från Världscupen I Milano Big Air:

Herrar:

1. Elias Ambuehl Schweiz 177.20

2. Hugo Burvall Sundsvall 176,20

3. Andri Ragletti Schweiz 173,8

25. Pontus Nordström Östersund 72.00

32. Maximilian Selbekk Hallens SK 21,40

Damer:

1. Colien Ballet Baz Frankrike 177,20

2. Johanne Killi Norge 175,60

3. Giulia Tanno Schweiz 172,8