Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé i år igen

/

Rundtur på redaktionerna och att göra egna löpsedlar var populärt när Sundsvalls Tidning och Dagbladet slog upp sina dörrarna under lördagen.

Annons

Det var många som kom och besökte badhusparken i går. Lunchrummet var välfyllt under hela lördagen då det var många aktiviteter som lockade. Cirka 650 varmkorvar delades ut till hungriga besökare. Väldigt populär var också rundturen på redaktionerna, med en klurig ordlek att fylla i på vägen.

– Man är ju nyfiken, jag har aldrig varit på en sådan här redaktion tidigare, säger Ruth Trapp samtidigt som hon fyller i ett svar i ordleken. Vandringen tar besökarna genom Sundsvalls Tidnings redaktion för att senare gå en trappa upp till annonsavdelningen och Dagbladet.…

– Jag har varit på tryckeriet en gång, berättar Yvonne Johansson.

Roland Engström, tf. redaktionschef, är en av dem som leder turen, han berättar gamla historier och hur unik nattwebben är.

I lunchrummet kunde man också få hjälp att aktivera sitt konto så att man får tillgång till allt material på webben och e-tidningen.

– Det har varit kö där hela dagen, många tycker det är bra att de nu kan ha e-tidningen i stugan i sommar, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Besökarna Anna och Elsa Ritzen fick gott fika och ballonger.

– Jag tyckte det var en rolig aktivitet att göra en lördag med barnen. Sedan hörde vi talas om en clown också, säger Anna.

Clownen som inte såg ut som en traditionell clown med röd näsa blev omtyckt av både barn och vuxna då han gick runt och trollade.

– Det var roligast när han trollade för mig, berättar Thea Skjevik med ett leende.

Thea och hennes syster Tella kom till öppet hus för att göra löpsedlar.

– Det har varit en fantastisk dag, fullt med engagerade och nyfikna människor. Det blev en succé i år igen, säger Anders Ingvarsson.

Mer läsning

Annons