Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i återkomsten hos Timrå IK för forwarden

Förra säsongen var han målbäst i Timrå.
Nu är Johan Persson tillbaka i laget, och han avgjorde direkt mot Västerås.
– Det var skönt att göra två mål, säger den från Färjestad inlånade forwarden.

Efter förra säsongen, där Johan Persson stod för 15 mål i Hockeyallsvenskan för Timrå, lämnade han för SHL och Färjestad.

Där har det blivit lite speltid, och han är därför nu tillbaka i Timrå på lån.

Och målskytten visade direkt att han kommer ihåg vart målen är belägna i Timrå Isstadion. Två gånger om hittade han nämligen rätt mot Västerås i 4–1-segern.

– Det var skönt att göra två mål. Men det var lite svårt att komma in här där jag ska vara mer offensiv än i Färjestad. Det här var bra för självförtroendet. Skönt också att komma till ett lag som man spelat med och där man vet hur coacherna är, säger Persson.

LÄS MER: Timrå tog tre viktiga poäng efter hemmaseger

Första målet, som innebar 2–1 till Timrå, kom i spel fem mot tre med knappt tre minuter kvar av period två.

– Det var en bra passning och jag sköt direkt, och det var tur att den gick in. Jag tror den gick in mellan benen, säger han.

Perssons andra för kvällen kom med dryga minuten kvar av matchen när han kunde lägga in pucken i mål.

– Det var en bra brytning av Albin (Carlsson) som fick den till mig, så gick jag runt försvararen och tänkte bara på att jag inte skulle missa målet, säger han.

LÄS MER: Så var Timrå IK–Västerås – period för period

Färjestadslånet kastades direkt in i en kedja med de unga, och talangfulla, spelarna Elias Pettersson och Jonathan Dahlén. En kedja som inte sällan tog sig in i offensiv zon och rörde om i Västeråsförsvaret.

– Vi såg att det fanns kemi mellan dem, och den ska vi fortsätta att odla. De kommer att få fortsätta spela med varandra, säger tränaren Roger Forsberg.

För Perssons del återstår däremot en bit till toppformen enligt honom själv.

– Det gick helt okej. Det blir lite mer att åka nu innan man hittar lugnet med pucken, men det kommer bli bättre nästa match, säger han och fortsätter

– Skönt att vinna också.

TV: Nilsson: "Han kommer bli mycket viktig för Timrå"