Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i premiären gav klirr i kassan – så prisades Kallas pappa: "Den är riktigt god"

Charlotte Kalla krossade Marit Björgen och vann hela minitouren. Det gav den svenska skidstjärnan en gul ledarväst, pengaregn – och ett bonuspris till pappa Per-Erik.
– Hon hade lovat mig osten om hon tog sig upp på pallen, säger han till NSD.

Under världscuppremiären i Ruka hade Charlotte Kalla ett starkt stöd från sin egen fanclub. På plats under tävlingen fanns förutom pappa Per-Erik också farfar Bengt samt nära och bekanta.

– De gav verkligen ett bra stöd när jag var som tröttast, säger Charlotte Kalla till NSD.

Och nog hade de anledning att jubla. Efter ett imponerande åk i 10 kilometer klassiskt under lördagen stod den svenska stjärnan för en makalös insats när hon åkte ifrån självaste Marit Björgen i slutet av söndagens jaktstart.

Segern innebär att hon får bära den gula ledartröjan i kommande helgs tävling i Lillehammet i kraft av ledningen i den totala världscupen. Men succén i Finland blev också en ekonomiskt gynnsam affär med totalt 235 000 kronor i prispengar.

Hur hon tackade sin pappa? Genom att ge bort vinnarosten – en italiensk parmesanost från en av världscupens huvudsponsorer.

– Hon hade lovat mig osten om hon tog sig upp på pallen. Den är riktigt god, säger han till tidningen.