Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé när Sälsimmet firade 30-årsjubileum

Njurundahallen fylldes under lördagen av unga simmare när Sälsimmet gick av stapeln.
För många av deltagarna var det den första tävlingen.
– Det är jättemånga som tävlar och så kommer man tvåa, jag trodde att jag skulle bli trea eller sexa, säger Joel Täljsten, 8 år.

Annons

I år firar tävlingen, som länge har varit en inkörsport till tävlandet för de allra yngsta, trettioårsjubileum. Joel Täljsten från Juniskär var glad men förvånad efter sitt första tävlingslopp.

– Det första jag tänkte var, yes nu har jag kommit i mål, säger han.

Tävlingen är också en höjdpunkt för många av de äldre simmarna. Sextonåriga Johan Björklund är lite av en veteran i sammanhanget, han har deltagit i tävlingen sedan han var sex år. Men årets Sälsim blir Johans sista.

– Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att tävla på hemmaplan. Då får man en chans att visa upp sig och att visa för de yngre att man är störst och bäst, säger han.

Även om Johan Björklund nu blivit för gammal för att delta i tävlingen tänker han fortsätta engagera sig och stötta deltagarna.

– Den här tävlingen hjälpte mig att komma i gång med tävlingssimningen, så det är klart att jag vill fortsätta som komma hit och titta eller vara volontär, säger han.

I år gick tävlingen riktigt bra för honom, han tog bland annat guld på 100 meter ryggsim.

– Egentligen blev jag två men min klasskamrat blev diskad, säger Johan Björklund som går siminriktningen på Sundsvalls Gymnasium.

Nioåriga Tuva Fridlund, från Njurunda, berättar att det har varit pirrigt inför tävlingen, som även var hennes första. Men när loppet väl var över var hon nöjd.

– Jag blev sexa, men det är inte så viktig att vinna. Mitt mål är att kunna simma så snabbt jag bara kan, säger hon.

Resultat för dagens och morgondagens tävlingar hittas här.