Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succédebutanten föll bakåt i jaktstarten: "Hade lite svårt att sova i natt"

Jesper Nelins succé med 16:e plats i sprinten påverkade uppladdningen inför söndagens jaktstart där han föll ner till 43:e plats efter sex bom.
– Jag hann inte ladda riktigt, säger Östersundsåkaren.

Den suveräna världscupdebuten på lördagen gav massor av andra nya upplevelser. Bland annat intervjuer där den 23-årige Boråskillen som numera bor i och tävlar för Östersund fick förklara sin bakgrund som längdåkare och relativt färsk skidskytt.

På kvällen kom förstås tankarna på vad han faktiskt ställt till med.

– Jag hade lite svårt att sova i natt, säger Jesper Nelin.

Det blev knappast lättare att hålla tankarna i styr när han ställde sig på start intill etablerade namn som Eder, Slesingr och Bö. Men det nykläckta svenska framtidshoppet visade ändå stor kyla inledningsvis.

Fullt skytte i första liggande och sedan endast en kantträff ifrån en ny fullträff vid andra liggande skyttet. Så långt höll sig Jesper Nelin kvar ungefär som startläget.

Men svenske herrtränaren Johan Hagström stod på vallen och påminde om att kvar var två tuffa stående skjutningar:

– Men det är nu tävlingen börjar.

Mycket riktigt spred Jesper Nelin skotten betydligt mer i stå, och då kom också bommarna – först två och sedan tre i sista skyttet, då han kom in tillsammans med andre svensken i loppet, Fredrik Lindström, som kört upp sig rejält med fullt skytte dit fram.

– Jag är svajig i stå och det är svårare för mig som är ny och inte hållit på så jättelänge. Nu hittade jag inget "flow", säger Jesper Nelin, som passerades av Fredrik Lindström, som sköt två bom i sista.

Lindström körde in som 37:a och tog några VC-poäng. Även Nelin hade poäng inom räckhåll, men orkade inte ända fram utan slutade 43:a.

– Jag var inte riktigt med i skallen, varken i skyttet eller åkningen, och hade inte huvud för att fajtas tillräckligt på slutet, säger Jesper Nelin, som ändå är mer än nöjd med sin insats under debutveckan i Östersund:

– Det var jättekul att åka i dag och en toppenhelg totalt sett. Jag är jättenöjd. Hade inte kunnat önska mig en bättre start.

Fortsättning följer redan nästa helg med världscup i Hochfilzen.

Läs mer: Nelin efter succédebuten i världscupen: "Helt sjukt kul"

Lindström en av de bättre i jaktstarten: "Skönt att studsa tillbaka"

Högberg strålande glad efter personbästa även i jaktstarten: "Extra kul med familjen på plats"