Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéfestivalen växer i sommar – så ska den bli störst i Norrland

Nu står det klart. Sensommar blir en tvådagarsfestival redan i år, den 5 och 6 augusti.
– Målet är att bli en av de största festivalerna i Norrland och då är en tvådagars ett steg i rätt rikting, säger Dino Vulic från Höga Kusten Nöje.

Fjolårets premiär för festivalen Sensommar blev en succé. Närmare 4 000 personer sökte sig till Ungdomsfältet för att se Veronica Maggio, Maskinen och hemmasonen Linus "Style of Eye" Eklöw.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

När arrangörerna Höga Kusten Nöje i höstas gick ut med att det skulle bli en fortsättning i år stod det klart att det var den första helgen i augusti som festivalen skulle genomföras men i övrigt var de lite kryptiska. Men redan nu har de bestämt sig för att utveckla Sensommar till en tvådagarsfest

– Det var jättebra första året men målgruppen var lite tajt. Nu vill vi bredda oss. Vi ska hitta artister som passar Sundsvall och målgruppen, säger Tobias Wikström från Höga Kusten Nöje.

De två dagarna blir den 5 och 6 augusti.

– Målet är att bli en av de största festivalerna i Norrland och då är en tvådagars ett steg i rätt rikting, säger Dino Vulic från Höga Kusten Nöje.

– Det känns bra. Det blir mer en festival, ifjol var det mer en konsertkväll. Nu kan vi få med andra på banan, som langosförsäljare och annat, säger Tobias Wikström.

Läs också: Ullerstam: Nu vill jag fortsätta att bli glatt överraskad

De menar att folk utifrån enklare kan komma eftersom det är en hel helg.

Förutom att det är utökat med en dag kommer besökarna att känna igen sig, men det är några förändringar. Premium-tältet kommer att flytta närmare den stora scenen. Det kommer även att byggas en till mindre scen.

– Scen två kommer att hänga ihop med barområdet. Det blir spännande och kan bli lokalt. Den finns så att det händer något när det riggas om på stora scenen, säger Tobias Wikström.

Nästa vecka tror de att artister kommer att börja kunna presenteras. Det blir totalt åtta akter fördelat på två dagar på den stora scenen. Intresset verkar stort.

– Folk börjar bli nervösa att vi inte släppt något än, säger Tobias Wikström.

– Vi försöker lugna dem som hör av sig, säger Dino Vulic.

Även Höga Kustens samarbetspartners är nöjda över utvecklingen av Sensommar.

– Nu kan vi tillsammans med Sundsvallsborna växa och skapa någonting vi kan vara stolta över, säger Per Johansson ägare av Ljud och Ljus Control som är en av arrangörerna.

– Det här befäster Sundsvall som en mycket bra eventstad. Vi ser i statistiken att väldigt många besökare utifrån uppskattar den här typen av event, så Sensommar är ett klockrent event för Sundsvall ur många aspekter, inte minst turistekonomiskt, säger Maria Åslin, marknadschef Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Ungefär som förra året kommer området vara öppet från runt 17.00 till 01.00. I år är en nyhet att det går att köpa festivalpass tvådagars till ett bättre pris.